25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:58, 5 март 20221min

Метеорологична прогноза

vreme.

От север продължава да нахлува студен въздух, а в Средиземноморието ще се позиционира нов циклон, който ще определя времето на Балканите в следващите дни.

В събота до обяд ще завали в Югозападна България – в планините сняг, в ниското дъжд, който ще се примесва с мокър сняг. До края на деня валежите ще обхванат цялата югозападна половина на страната.

Температурите сутринта в събота – от малко над нулата около крайбрежието до малко под нулата на запад. В часовете следобед термометрите ще се колебаят между 4 и 9 градуса.

През нощта и в неделя облачността ще остане значителна. Вятърът ще е студен от изток-североизток, с което захлаждането ще продължи. Валежите поетапно ще обхванат почти цялата страна. В Западна и Централна България ще превалява предимно сняг, а на изток – по-скоро дъжд, който ще се обръща в сняг с падането на температурите.

В неделя -на Сирни Заговезни / 6 март/, в последния ден на седмицата, сутринтатемпературите отново ще се колебаят около нулата, но дневните стойности ще са по-ниски спрямо съботните и ще са в интервала от 1-2 до към 6-7 градуса.

 

 

 

 

Източник : / https://www.sinoptik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!