03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Вече е достъпен европейският COVID сертификат за преболедуване с антигенен тест

virus zelen sertifikat

Всички, които са преболедували коронавируса, доказано с бърз антигенен тест, изследвани на или след 1 октомври 2021 г., вече могат да изтеглят от www.his.bg (НЗИС) своя Европейски цифров COVID сертификат. Това съобщиха от Здравното ни министерство.

На 22 февруари т.г. Европейската комисия прие делегиран акт, който позволява издаването на сертификатиза преболедуване въз основа на положителен резултат от бърз антигенен тест.

Тази възможност е предвидена включително за хората, тествани на или след 1 октомври 2021 г., при условие че използваният бърз антигенен тест е включен в общия списък на ЕС за антигенни тестове за COVID-19.

Валидността на европейските цифрови COVID сертификати за преболедуване еот 11-тия до 180-тия денот датата на първия положителен резултат отPCR изследване или бърз антигенен тест за COVID-19. Тези сертификати могат да се използват припътуване в ЕС.

За целите на националния здравен контрол,сертификатът за преболедуване може да се използва на територията на България от 11- тия до 365-тия денот датата на първия положителен резултатот PCR изследване или бърз антигенен тест за COVID-19.

Припомняме, че преди приемането на делегирания акт документът за преболедуване на COVID-19, доказано с бърз антигенен тест, се използваше единствено на територията на отделни държави, с решение на националните здравни власти.

 

 

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!