03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ракитово отбелязаха Трети март подобаващо

rakitovo

Ракитово. Жители и гости на Ракитово отбелязаха Трети март-националния празник и 144 години от Освобождението на България. Пред паметника на загиналите във войните бяха поднесени цветя от Общинска администрация, от Общински съвет, от СУ “Св.Кл.Охридски“, ОУ “Хр.Ботев“, Детска градина“ Митко Палаузов“, Движение“ Русофили“, ВУИ“ Ангел Узунов“, Образцово народно читалище“ Будилник, 1898“-Ракитово, БСП и граждани.

Снимка : Анна Кантарева-Митева

„В историята на България има една дата – 3 март, която е синоним на святата дума Свобода. Днес е свещена дата за всички нас, защото на този ден преди 144 г. след петвековно робство, България възкръсва за нов живот. Затова нека на Трети март сведем чела, нека се поклоним пред мъчениците на свободата, нека си спомним за кръста, който носим, за вярата и борбата, за книжовниците и будителите, съхранили духовното ни богатство и запалили огъня на националното пробуждане и възраждане.“ Това каза в словото си ВрИД кметът на Община Ракитово Цанко Молов.

Снимка : Анна Кантарева-Митева
Сред присъстващите на тържеството бяха и зам.-кметът Кристина Овчарова и председателят на ОбС Нина Димова, служители на Общинска администрация, директори на детски учебни заведения, учители, много граждани, които въпреки студеното време, бяха дошли да отбележат националния ни празник. В програмата прозвучаха стихове, посветени на Освобождението, изпълнени от ученици на училищата в Ракитово. „ Опълченците на Шипка“, „ Де е България“, а Вазовото стихотворение „ Възпоминания от Батак -/От Батак съм, чичо!/-“ просълзи мнозина.
Снимка : Анна Кантарева-Митева
С рецитал участваха и младежите от ВУИ“ Ангел Узунов“, които останаха на караул пред паметника на загиналите герои. Участва и фолклорната група към ОУ“ Хр.Ботев“ с ръководител Илия Андонов. Тържествената програма завърши с инициативата „ Пробуждане с хоро“, която се провежда в Ракитово с участието на Сдружение-клуб за народни танци“ Силивряк“ с художествен ръководител Светлана Стоева.
Снимка : Анна Кантарева-Митева

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!