06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

БФС обясни защо е отменил Конгреса

bfs

БФС публикува пълен списък на решението, които са взети на днешното заседание на Изпълкома. Както е известно, на него беше отменено провеждането на предвидения за 18 март конгрес. В изнесената информация от футболната централа е дадено обяснение точка по точка относно причините за взетото решение.

1. Решенията, приети на извънредния конгрес на 12.10.2021 г., са заявени за вписване в Търговския регистър. Вписването е спряно до приключване на заведените в СГС съдебни дела, оспорващи решенията му. По тези дела се чака произнасяне на съда.

2. Избраните на 12.10.2021 г. президент и изпълнителен комитет са с мандат от 4 години, поради което избор на нови такива, само 5 месеца след избора им, и при липса на обстоятелства, категорично обосноваващи предсрочното прекратяване на мандата, противоречи на закона и Устава на БФС.

3. В СГС е образувано дело по искане от адвокатско дружество за свикване на конгрес на същата дата – 18.03.2022 г., по което още няма произнасяне на съда. По него е направено допълнително искане за свикване на конгрес на друга дата.

ИК на БФС счита, че след като са налице съдебни спорове както по отношение на вече проведения конгрес, така и по отношение на бъдещия такъв, единственото правилно действие в случая е да се изчакат решенията на съдебните институции.

Изпълнителният комитет категорично заявява, че отговорност за случващото се по отношение конгресите на БФС и създаването на предпоставки за опасна безтегловност във футбола ни следва да носи този, който е предприел описаните действия в ущърб на интересите както на футболните клубове, така и на развитието на футбола у нас.

Предвид гореизложеното ИК на БФС взе решение да отмени свиканото Общо събрание на 18.03.2022 г.

Членовете на ИК бяха запознати и с разработената съвместно с УЕФА 4-годишна стратегия за развитие на българския футбол и бюджетна рамка за същия период.

 

 

 

 

Източник : / https://gong.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!