26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Патриотизъм и празнично настроение завладяха Гимназията

su_sv_kl_ohridski

Пещера. Баба Марта оцвети Гимназията в бяло и червено. По стара традиция началото на учебния ден на 1 март започна с размяна на мартеници и благопожелания, в която се включиха и ученици, и учители. Всяка паралелка украси класната си стая със саморъчно направени бяло-червени фигурки. По ръцете на децата като че ли нямаше място за повече мартенички.

Част от тях бяха закупени от базара, който направиха десетокласниците

Със събраните от продажбата пари и с дарения от ученици и учители ще бъде подпомогнато момиче от Гимназията, което има здравословен проблем.

Приповдигнатото настроение от първия мартенски ден естествено премина в подготовката за Националния празник. Учениците от началния етап подготвиха табла за Трети март, организираха рецитации на патриотични стихове, направиха макети на паметника на връх Шипка.

Празничните прояви ще продължат и през утрешния ден. Осмокласниците ще поставят трикольор във всеки кабинет, учениците от VI А клас ще отидат при по-малките, за да им обяснят значението на националните символи.

На 2 март деветокласниците ще извият хоро в народни носии под музиката на гайда в изпълнение на свой съученик, а учениците от XI клас ще запишат своята рецитация на „Опълченците на Шипка“. Десетокласниците ще поставят цветя на костницата в градския парк.

На самия 3 март на фейсбук страницата на Гимназията ще бъде качен клип с изпълнение на сборна група, който ще бъде поздрав за всички българи.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!