02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Снежни виелици и силев вятър

vreme..

Значителни валежи и силен вятър ни очакват в днешния последен февруарски ден за 2022 г. НИМХ издаде предупреждение от първа степен – жълт код – за 12 области в Централна и Източна България заради снеговалежи и образуване на нова снежна покривка (15-20 см). Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за преспи и навявания.

Жълт код е обявен в областите: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В други три области – Бургас, Варна и Добрич – степента на опасност е по-висока, оранжев код. Там ще духа временно бурен североизточен вятър, ще има значителни снеговалежи. По крайбрежието ще вали предимно дъжд.

В останалите области на страната кодът е зелен, т.е. времето няма да е опасно или потенциално опасно. В Западна България постепенно валежите ще отсабват и временно ще спират. Ще духа умерен вятър.

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!