18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Злато и сребро за България на Купа „Странджа”

radoslav-pantaleev

Златен и три сребърни медала спечелиха българските боксьори от първия ден на финалите на 73-ото издание на Купа „Странджа“. С титла от следобедния сеанс се поздрави Станимира Петрова (54 кг), а с второ място – Хавиер Ибаниес (57 кг).

Нови два сребърни медала във вечерната сесия донесоха Кристиян Николов и Радослав Панталеев. Двамата ни национали допуснаха поражения в изключително зрелищни битки във финалите на своите категории днес. Николов (80 кг) проведе много здрав двубой, с красиви размени срещу опитния и рутиниран боксьор от Узбекистан Одилжон Аслонов. Срещата премина под бурните овации на публиката в зала „София“, а въпреки липсата на повече опит, Кристиян влезе смело в размяната. Съперникът му обаче успя да вземе аванс от първите два рунда, което бе достатъчно, за да затвори срещата с 4:1 гласа.

Веднага след него на ринга излезе и носителят на Купа „Странджа“ от миналата година Радослав Панталеев (92 кг). Опитният ни национал на свой ред също получи мощна подкрепа от трибуните в битката с друг представител на азиатската република – Мадияр Сайдрахимов. Двамата спретнаха шоу за публиката, но за съжаление Панталеев допусна да изостане в съдийските карти след първите два рунда. В третия съперникът му получи наказателна точка за удари в тила, но и това не промени изхода на двубоя – 0:4 гласа.

Програмата на финалите на Купа „Странджа“ продължава в неделя. В следобедната сесия на ринга ще се качат Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Припомняме, че тази година турнирът е със „златен“ статут към Диамантената лига и е с награден фонд от 200 хиляди долара.

 

 

 

 

Източник : / https://gong.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!