02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Какви са банковите такси за основни операции по сметки

bankomat

Българската народна банка публикува средния размер на таксите към 31 декември 2021 г., начислявани от банките на потребители по разплащателни сметки за услугите по приложение № 1 към Наредба № 3 на БНБ, във връзка с определянето на приемливи такси по платежни сметки за основни операции.

Банките следва да съобразят приемливия размер на таксите за услугите по платежна сметка за основни операции със средния размер на таксите, които БНБ обявява.

Информацията на БНБ показва, че средният размер на таксата за откриване на разплащателна сметка в офис на банката е 2,52 лева, а за откриване на разплащателна сметка с издаване на дебитна карта средната такса е 1,57 лева.

Обслужване на разплащателна сметка в офис на банката струва средно 3,37 лева на операция, а за обслужването на разплащателна сметка, към която има издадена дебитна карта таксата е средно 2,45 лева на месец.

Тегленето на пари в брой от разплащателна сметка от офис на банката струва на хората от 3,69 лева на операция до 0,48 на сто от сумата, ако тя е над 1000 лева. Тегленето на пари от разплащателна сметка от банкомат на банката издател на картата струва средно 0,26 лева на операция, а от банкомат на друга банка – 1,14 лева средно.

Плащането с дебитна карта на ПОС терминал, обслужван от банката или от друга банка, към момента е безплатно, отчита БНБ.

Пълната информация за средните банкови такси към края на миналата година е публикувана на страницата на Централната банка.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!