29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Къде какво кълве по родните водоеми към 21 февруари

ribar zima..

ЧЕРНОМОРИЕТО

Посред зима вести от Черноморието почти нямаше, но меко­то време през февруари провокира интереса и най-нетърпели­вите вече опитаха риболов на попчета по буните около Варна. Чудеса няма, хващат се редки, но пък предимно едри екземпля­ри. По-скоро заради тръпката да се отрие подобаващо сезонът на морския риболов. По обособени канали, свързани с морето, ловят кефалови риби.

ЯЗОВИР „ПЯСЪЧНИК“

Имаше известен застой в улова на бели риби след голямото януарско шоу и масиран наплив от лодки из язовира. Сега ся­каш по-малко рибари се блазнят от идеята да прекарат деня на вода, но ги има, особено през почивните дни. Джиговият рибо­лов продължава да се практикува повсеместно и да дава резул­тати, поне при тези, които са наясно с някои тънкости и намират път към рибите даже в дни с отровено слаба активност.

ЯЗОВИР „РОЗОВ КЛАДЕНЕЦ“

Каракуди към 21 февруари от всякаква големина се ловят на този язовир и такава картина е характерна за дълъг период през зимата. Но наред с редовите риболовци винаги се намират и „месари“, тър­сещи бърз улов с не дотам спортсменски средства. Хубаво е, че инспектори от ИАРА наобикалят района и правят проверки.

ЯЗОВИР „АЛИНО“

Да предложим и една атрактивна дестинация за подледен риболов. На китното язовирче, сгушено в гънките на Плана пла­нина, ледената покривка е стабилна, въпреки поомекналото напоследък време. Идващите рибари ловят предимно костури – от дребни до средни като големина и по-рядко бабушки. Но напоследък рибите са доста капризни. Впрочем това е очаква­но, предвид продължителния период на заледяване.

ПРЕСЕВНИТЕ НА ТУНДЖА

Лeдената покривка се стопи и това веднага отвори възмож­ности за риболов в открита вода с обичайните заподозрени – бабушки и уклеи. Такива вести дойдоха първо от пресевната при с. Ягода, но и другите баластриерни водоеми в Старозагор­ско се очертават като възможност за приятен плувкаджийски риболов.

РЕКА СТРУМА

Маловодна и избистрена към 21 февруари Струма доста измъчи рибарите в последните десетина дни. В тези условия скобарите са мнител­ни и кълват в малки периоди от деня. Случва се след цело­дневно упорство да се спаси риболова с прилична активност за час-два едва привечер. Такъв сценарий се разиграва по някои топдестинации като Бело поле, Железница, Симитли, Крупник.

РЕКА ОГОСТА

Макар и подложени на всекидневен рибарски пресинг, пъс­тървите показват добра активност по реката под стената на ед­ноименния язовир в Монтана. Ловят се и от двата вида, като не са изключени и трофейни попадения. Силиконовите имитации продължават да са най-уловисти и повечето спинингисти зала­гат на тях. Припомняме, в този участък режимът на риболов е „хвани-пусни“.

 

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!