26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Дигитална лична карта в телефона, в края на лятото

parola sigurnost

Министерството на електронното управление задейства процедурата по създаването на мобилно приложение за електронна идентификация.

Идеята за дигиталната лична карта е да я носим в мобилните си телефони.
„В телефона си ще имаме приложение, с което ще можем да използваме повечето електронни услуги, налични до момента, и всички бъдещи такива. Когато отворим сайт на институция, която предлага електронни услуги, ще можем или със сканиране на QR код, или с нотификация на телефона да одобрим вход в системата. След като попълним заявление във въпросната система – да можем да го попълним със същия процес“, обясни министърът на електронното управление Божидар Божанов в „Директно“.

Мобилното приложение ще с достъп до регистрите и чрез него ще можем да си попълваме данните автоматично.

„Максимално удобно, в мобилния телефон, но в същия момент максимално сигурно и с подходяща криптография“, посочи министърът пред Bulgaria ON AIR и уточни, че приложението ще е налично за Android и iOS.

„Няма да разчитаме да има Google Play, обаче. Дори и телефонът да не е оторизиран от Google, това няма да е проблем и приложението ще си работи“, допълни той.

 

 

 

 

Източник: https://www.dnes.bg

 

 

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!