29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хебър прегази Кнак

hebar pazardzhik bradli

Пазарджик. Понесени на вълната от снощи тигрите без особени усилия спечелиха първия гейм с 25:21. Вторият сет преповтори вчерашната ситуация, в която двата отбора играха точка за точка. Нашите и белгийците се догонваха непрекъснато, а гостите видимо започнаха да се изнервят, когато в средата на гейма Хебър успя да се отскубне и да поведе с три точки (15:12). След няколко наши грешки обаче играта се върна в старото русло и двата тима се изравниха като резултат 16:16, а малко по-късно белгийците от Кнак поведоха, което пък даде основание на Камило Плачи да поиска тайм аут.

Инструктажът явно беше важен, защото „тигрите“ отново напреднаха, но в края на втората част силите отново се изравниха. Брадли Гънтър бе „виновен“ за 24-тата точка на отбора си и Хебър поведе с 24:23. Белгийският треньор Стивън Ванмедегаел поиска тайм аут, но това не помогна на гостите. Тодор Алексиев нанесе решаващият удар и спечелихме втория гейм с 26:24. Прецизната игра и правилните решения много помогнаха на пазарджиклии.

Вторият спечелен сет даде основание и на развълнуваната публика да очаква с нетърпение третата част на мача, с надеждата, че ще е последена за днес. „Тигрите“ също имаха голямо желание да се поздравят с чиста победа, а за реализацията на това намерение помогнаха и множество грешки на белгийския отбор. Масари даде своя принос за резкия напредък на пазарджишкия тим, който поведе с 11:6. Добра блокада и съществен принос направи и Николай Къртев.

Грешките от двете страни на мрежата зачестиха, но Тодор Алексиев нямаше проблеми с тройната блокада на противника и доведе до резултат 13:9. Минути по-късно Хебър запази преднината си пред Кнак, въпреки че гостите положиха усилия да останат в мача и да повторят вчерашния обрат постигнат от нашия отбор. Хебър спечели с 25:20 третият гейм и приключи със стил това участие.

Брадли Гънтър беше в блестяща форма тази вечер и даде своя ценен принос за втората поредна победа на „тигрите“ в двубоя от група А за Шампионската лига. Логично беше избран за най-полезен играч в мача, той показа резултатност от 70% в атака. Въпреки че е ясно, че пазарджиклии нямат шанс да продължат за 1/4 финала, никой от състезателите не спести сили и момчетата дадоха всичко от себе си, за да спечелят.

Мачът не беше така напрегнат, както вчера, Кнак има много повече опит от Хебър, но българският шампион показа класа и нагледно доказа, че заслужава мястото си сред големите волейболни отбори на Европа.

Тази вечер Хебър записа трета победа в група А на най-престижния турнир, след като надигра и германския Фридрихсхафен с 3:2 в предишното си домакинство. Балансът можеше да и още по-положителен, ако германците бяха проявили феърплей за втората среща между двата отбора, която не се състоя, но те побързаха да си запишат служебна победа.

За четвъртфинала на Шампионска лига от нашата група заминава полският тим Ястжембски, който има 18 точки и нито една загуба от мачовете играни в група А. Хебър завършва на второ място в групата, след като преди мача вчера беше на четвърта позиция.

Състави:

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Николай къртев – Теодор Салпаров-либеро (Пламен Шекерджиев, Дейвид Кръстев, Теодор Тодоров)

Старши треньор: Камило Плачи

Кнак Рьозеларе: Стийн Д’Хулст, Мишел Ахи, Матийс Десмет, Мерт Таммеару, Руне Фастеланд, Пиетер Кулман – Денис Деро-либеро

Старши треньор: Стивън Ванмедегаел


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!