26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Голяма промяна в българския футбол

Football scene

От Българския футболен съюз са изпратили официално уведомление до всички професионали клубове у нас във връзка с важно изменение. Става въпрос за ограничението за картотекиране на чужденци извън пределите на Европейския съюз.

Досега всеки клуб от efbet Лига можеше да разполага с петима футболисти, които не са представители на 27-те държави членки на ЕС. След решение на Изпълнителния комитет на БФС, считано от 14 февруари, всички клубове от елита получават право да картотекират 20 чуждестранни състезатели без ограничение на тяхното гражданство.

Променя се и правилото за отборите от Втора лига, които до този момент нямаха право да използват чужденци, дошли отвъд пределите на ЕС, с изключение на клубовете, които разполагат с дублиращ състав. Те можеха да „свалят“ във Втора лига само по един играч от квотата на тези извън ЕС. В писмото от Бояна е уточнено, че решението на Изпълкома идва по предложение на ПФЛ, дошло след искане на професионалните клубове в България.

 

 

 

 

Източник : / https://gong.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!