25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:14, 14 февруари 20221min

Криминална хроника

polic

Пазарджик. В петък служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик провели специализирана полицейска операция в магазини намиращи се в Пазарджик. В хода на полицейските действия са установени три обекта, в които се предлагат за продажба стоки носещи логото на известни търговски марки без знанието и съгласието на притежателя на изключителното право на въпросните марки за страната ни. Управители на магазините са две жени и един мъж, всичките от областния град. Органите на реда са иззели общо 237 артикула от различен вид. По трите случая се водят досъдебни производства.

Трима притежаващи дрога са засечени от служители на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик. В събота на територията обслужвана от участъка автопатрул засякъл 32-годишен мъж от квартала. Последвала проверка, при която униформените открили 28 полиетиленови топчета и чанта, всички съдържащи суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Общото количество на откритите наркотици е около 23 грама. По същото време и на същата улица екипи на участъка спрели 29-годишна жена от Пазарджик и 17-годишен тийнейджър от село Говедаре. В тях органите на реда открили общо пет топчета съдържащи същия по вид наркотично вещество. Мъжът и непълнолетното момче са задържани в ареста за срок от 24 часа. По случаите се водят три бързи производства.

В петък вечерта в полезрението на автопатрул от РУ-Пазарджик попаднал джип „БМВ“ , управляван от 35-годишен жител на областния град. Оказало се, че той бил зад волана на мощното возило под въздействието на наркотично вещество.

Велинград. Вчера следобед на кръстовище във Велинград станал пътен инцидент между два леки автомобила. На мястото пристигнали полицаи от полицейското управление в курортния град. При направените алкотестове на единия от водачите –мъж на 39 години от Белово дрегерът отчел 2.59 промила.

Панагюрище.  В ранния следобед на събота полицаи от РУ-Панагюрище засекли лек автомобил „Мицубиши“ с водач 46-годишен панагюрец. След тест с дрегер уредът отчел „скромните“ 3.07 промила концентрация на алкохол.

Най-агресивен се оказал 47-годишен столичанин. Късно снощи на улица в Панагюрище той бил спрян за проверка от автопатрул на местното полицейско управление. Мъжът категорично отказал да предостави документите си за самоличност, да бъде тестван с дрегер, държал се агресивно, като обиждал и заплашвал двамата униформени. Това наложило да бъде задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище.

Така освен с актове са установени административни нарушения агресивният водач се сдобил и с бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!