23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отбелязваме Световния ден на радиото

studio radio
Световният ден на радиото ще бъде отбелязан за 11-и пореден път днес

Инициативата е на ЮНЕСКО.

Датата 13 февруари е избрана за Световен ден на радиото, защото тогава за първи път през 1946 година прозвучава гласа на Обединените нации в ефира на радиото на ООН. Заради това на трети ноември 2011 г. ЮНЕСКО предлага на 13 февруари по цял свят да се отбелязва Денят на радиото.

По традиция на този ден на специален сайт се качват кратки клипове – до една минута, за да може инициативата да се популяризира на възможно най-много езици.

ЮНЕСКО призовава тази година радиостанциите по целия свят да отбележат празника под наслов „Радиото и доверието“, защото с над век история зад гърба си, радиото остава медията, на която обществото гласува най-голямо доверие.

От ЮНЕСКО отбелязват, че радиото винаги е предоставило бърз и универсален достъп до важни за обществото информации и събития в реално време, както и образователни и развлекателни програми.

Служейки като мост между традиционното излъчване и новите технологии, радиото днес предлага разнообразно съдържание през различни устройства и формати като подкасти и мултимедийни платформи.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!