20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отиде си Иън Макдоналд

svesht

Британският музикант Иън Макдоналд, основател на бандите „King Crimson“ и „Foreigner“, почина на 75-годишна възраст, предаде BBC.

Снимка : glasnews.bg

През 1976 година в Ню Йорк той, британският китарист и композитор Мик Джонс и американският певец Лу Грам, създават прогресив рок групата „Foreigner“ – името произлиза от това, че трима от бандата са британци, другите трима американци.

Макдоналд е съавтор на много от песните и свири на кийборд и саксофон, които са в основата на дебютния албум на „King Crimson“ -“ In the Court of the Crimson King“.

След това във „Foreigner“ свещенодейства предимно на китара и се разписва в хитовете „Cold As Ice“, „Feels Like The First Time“ и „Double Vision“ в края на 70-те.

Роденият в Мидълсекс музикант обаче напуска групата, преди тя да достигне още по-голяма световна слава с песните от 80-те години на миналия век като „Waiting for a Girl Like You“ и „I Want to Know What Love Is“.

Той беше като брат за мен. Истински музикален гений. Той издигана „King Crimson“ и „Foreigner“ в статут на легенди. Ще ми липсва ужасно“, каза кийбордистът Ал Грийнуд, също от основателите на и „Foreigner“.

Макдоналд е страдал от рак, според сина му Макс. „Той беше невероятно смел и никога не губеше добротата си или чувството си за хумор, дори когато нещата бяха тежки“, написа той във Фейсбук.

„Татко беше брилянтен, интуитивен музикант, нежна душа и прекрасен баща. Той ще живее вечно чрез красивата си музика и любовта на феновете си„, казва още Макс.

 

 

 

Източник : / https://life.dir.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!