25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:28, 8 февруари 20221min

Криминална хроника

polic 2

Пазарджик. Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик и жандармеристи заловиха мъж превозвал нелегални мигранти. Вчера сутринта в района на АМ „Тракия“ автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, който осъществява съвместно дежурство с пазарджишките полицаи спрял лек автомобил „Сузуки“. Последвала проверка, при която се установило, че 19-годишният водач от софийското село Кривина транспортирал с возилото шестима чужденци. Оказало се, че мъжете са мароканци, всичките без документи за самоличност. Те са предадени за работа на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик, а по-късно са транспортирани и настанени в Специализиран дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Шофьорът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Велинград. Незаконно добити дърва са открити при проверка на имот във Велинград, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик. Вчера служители на полицейското управление в курорта извършили проверка на дом, собственост и обитаван от 56-годишен велинградчанин. Вътре органите на реда установили съхранението на 5 кубически метра иглолистна дървесина. Тя била без контролна горска марка, а притежателят и не разполагал с никакви документи за нейния произход. По случая е образувана преписка.

Служители от РУ-Велинград извършиха съвместни проверки с други държавни органи на територията на курорта. В края на миналата седмица са извършени проверки, в които са взели участие служители от полицейското управление, инспектори от ТД НАП-Пловдив, Областна дирекция „Безопасност на храните“ и Дирекция „Инспекция по труда в Пазарджик. Действията на контролните органи обхванали основно територията на велинградските квартали „Анезица“ и „Асвалтова база“, като акцентът бил върху дейността на търговски обекти и питейни заведения. В два обекта са констатирани нарушения на трудовото законодателство и Закона за храните, а инспекторите от приходната администрация са установили наличие на неизправно фискално устройство. За констатираните нарушения са съставени актове от компетентните служители. Проверките за наличие на нерегламентирана търговска дейност и за спазване на противоепидемичните мерки на територията на курорта продължават.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!