02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кирил Петков ще посети Сърбия

kalemegdan- surbya

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде днес на официално посещение в Република Сърбия по покана на сръбския премиер Ана Бърнабич. Във фокуса на разговорите между двете делегации  са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от общ интерес. подробности

Сърбия вече започна изграждането на своя територия на реверсивната газова връзка с България. Тя трябва да е готова в края на 2023 г. Трасето е част от Южния газов коридор, ще даде възможност на западната ни съседка да диверсифицира доставките на синьо гориво, включително и от терминала за втечнен газ в Александропулис, където страната ни е съакционер.

Довършването на магистралата София-Белград също е на дневен ред.

Общо е разбирането на двете държави за откриването на нови гранични пунктове по общата ни граница. Това ще насърчи туризма и взаимните инвестиции.

Посещението на Петков в Белград започва със среща с президента Александър Вучич. По-късно е разговорът на четири очи с премиера Ана Бърнарич, последван от пленарни разговори на двете делегации.

В българската делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет Лена Бориславова, зам.-министърът на външните работи Васил Георгиев. Премиерът Петков ще проведе срещи с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!