18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Депутатите приеха оставката на Цацаров

narodno sabranie

Депутатите приеха единодушно оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, считано от 1 март. Решението беше взето със 197 гласа „за“, без „против“ и „въздържал се“.

Снимка: БГНЕС

Цацаров подаде оставка в средата на януари и поиска да бъде освободен от началото на март, когато ще внесе годишния отчет на антикорупционната комисия.

Според Андрей Гюров от „Продълаваме промяната“ с гласуването на оставката на Цацаров се слага край на един порочен модел:

„Днес с този акт даваме край на един от най-ярките символи на завладяната държава, на моделът „ти си го избра“. Нещо, което само преди година изглеждаше абсолютно невъзможно, днес става факт“.

По време на дебата Тома Биков от ГЕРБ заяви, че е редно Цацаров, който не е присъства, да бъде изслушан в пленарната зала:

„Какъв е проблемът да дойде господин Цацаров, да си каже какво е правил, да си каже мнението по някои въпроси, но така само „освобождаваме“, после все едно, че нищо не е било, не ви отива“.

Пред депутатите от парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията Цацаров обяви през януари мотивите си да се оттегли предсрочно от поста. Той посочи, че безкрайните упражнения с името му са довели до това решение и иска да запази достойнството си. Освен лични, изтъкна и професионални мотиви да напусне поста.

В началото на седмицата Сотир Цацаров изпрати в Народното събрание препоръките си за промените в антикорупционното законодателство.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!