28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Мнозинството в енергийната комисия в НС не се съгласи държавата да плаща тока на общините

Electricity workers and pylon silhouette

Мнозинството в енергийната комисия в НС не прие  предложението на ГЕРБ-СДС за предоставяне на държавна помощ заради скъпия ток на общини, болници, детски градини, училища и вероизповедания.

ГЕРБ искаше 100% покриване на разликата в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия.

Предложението предвиждаше министрите на финансите и на енергетиката да изготвят механизъм за компенсиране в пълен размер за този тип потребители.

Основният аргумент на въздържалите се депутати беше, че това е в правомощията на изпълнителната власт, а не на парламента.

Източник : / https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!