20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Избраха ВрИД Кмет на Община Ракитово

obshtina rakitovo

Ракитово. На редовна сесия на Общински съвет-Ракитово, бяха обсъдени 15 предложения в дневния ред.

Една от точките включваше и избор на временно изпълняващ длъжността „ кмет“, след като на 21 януари т.г. кметът на общината Костадин Холянов почина след кратко боледуване.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация бяха направени три предложения-за сегашните трима заместник-кметове на общината. Двама от тях- Кристина Овчарова и Ангел Кожухаров си направиха самоотвод.

Те дадоха много добра оценка за опита и качествата на колегата си Цанко Молов-предложен също като тях да заеме временно длъжността до встъпването на нов кмет след провеждането на частични местни избори в община Ракитово.

Общинските съветници гласуваха Цанко Молов да заеме длъжността ВрИД Кмет.

Молов, който е в екипа на досегашния кмет Костадин Холянов от първия му мандат през 2015 г., благодари за гласуваното доверие и обеща, че ще продължи започнатите от Холянов проекти- в интерес на жителите на трите населени места-Ракитово, Костандово и Дорково. Ще продължи и съвместната работа- в дух на разбирателство и подкрепа с Общинския съвет, гарантира той и съобщи, че Общината е в много добро финансово състояние благодарение на досегашното управление на кмета Холянов.

Община Ракитово приключи м.г. с 2 млн. 654 х.лв., всички целеви средства са налични, преведени са делегираните бюджети на учебните и детските заведения, информира главният счетоводител на Общината Мариана Допчева. Тя допълни, че няма нецелесъобразно изхарчени средства и няма просрочени задължения. В момента се подготвя отчетът за изпълнението на Бюджет 2021 г., а заради неприетия републикански бюджет всички Общини в страната, включително и Община Ракитово, работят с по-малко средства.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!