28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:43, 24 януари 20221min

Криминална хроника

us police cars

Ракитово. Масирани проверки за незаконен добив и транспортиране на дървесина на територията на Държавното горско стопанство са извършени в Ракитово. Акцията е била организирана и осъществена от служители на Районното управление във Велинград, полицейския участък в Ракитово, съвместно с лесничеи от местното горско стопанство.

В местността „Мътница“ намираща се в землището на Ракитово органите на реда и горските работници засекли група мъже с коне транспортиращи „ на влачка“ дървесина. Последвали проверки, при които органите на реда установили, че дървата са от вида „бял бор“, немаркирани са с контролна горска марка и без редовно позволително. Задържани са 10 млади момчета и мъже на възраст от 15 до 48 години, всичките от Велинград.

Те превозвали с конете си около 13 кубически метра дървен материал. Дървата са иззети и предадени на отговорно пазене на служители от ДГС-Ракитово, а десетимата са задържани в ареста на РУ-Велинград. Спрямо тях се водят бързи производства. Проверките продължават на територията обслужвана от Районно управление Велинград и полицейския участък в Ракитово.

Септември. Криминалисти от РУ-Септември задържаха извършител на кражба. В петък в РУ-Септември бил получен сигнал от 45-годишна жителка на село Ковачево. Тя информирала органите на реда, че апаш е отмъкнал 4 автомобилни гуми, намиращи се пред дома и. Разследването било организирано и проведено от служители на група „Криминална полиция“, които бързо влезли в дирите на апаша. Оказало се, че той е 41-годишен мъж от съседното село Лозен. По случая е образувана преписка.

Стрелча. На улица в стрелчанското село Смилец автопратрул при РУ-Панагюрище извършил проверка на джип „ Мицубиши“, управляван от 59-годишен пазарджиклия. Униформените установили, че возилото е с регистрационни табели отговарящи за друг автомобил. Септемврийски полицаи спрели микробус „Мерцедес“  с водач 35-годишен мъж от същия град. Последвал тест с дрегер, като уредът отчел 1.34 промила концентрация на алкохол.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!