26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Пет минути след като напуска бащиния си дом на ул. „Янтра“, в Пазарджик, 23-годишният студент Г.М. е спрян за проверка от автопатрул, на входа на МБАЛ – Пазарджик. Младежът звъни двадесет минути по-късно на баща си, за да му каже, че го държат в колата и не го пускат да тръгне към Пловдив, където той трябва да се прибере в квартирата си.

Разтревожен от това бащата – Георги Маев тръгва пеша, за да види, каква е причината. Денят е неделя, 15 януари, около 20.40 ч.

„Беше много студено, когато приближих видях, че патрулната кола е спряла в близост до сина ми, а полицаите си стояха в нея и си „цъкаха“ на телефоните. На предния капак имаше поставена папка. Приближих и попитах: какво се случва? Отговориха ми грубо и че не ме интересува. Казах, че в колата е синът ми и той трябва да се прибира в Пловдив, а освен това пие лекарства по лекарско предписание. След като чу това, единият от полицаите изскочи от колата и се развика: „Наркоманче, какво си пил, колко наркотици изгълта?“ Синът ми излезе от колата, а полицаят тръгна към него заплашително. „Момчета, недейте!“ – само това успях да кажа и понеже тръгнах след полицая, колегата му ме повали на земята и с крака си ме настъпи по главата. При падането се ударих в лицето и носът ми започна обилно да кърви. През това време той ме натискаше с крака по главата при всеки опит да погледна какво се случва. Не виждах, какво се случва. Чух, че извикаха още коли и след малко дойдоха още патрулки. Започна разправия, беше ме срам от хората, които минаваха покрай нас.“ – разказва днес Георги Маев.

Синът му наистина приема хапчета, които са изписани от лекар и са отразени в медицинския му картон. Те са били в багажа му, в колата, по време на инцидента. Всичко става в рамките на около половин час, по-късно Георги Маев е вдигнат и качен на едната от патрулките, а синът му в другата.

Откарани са на разпит в сградата на полицията, където носът на Маев се поддува и продължава да кърви, по думите му са държани там почти през цялата нощ и по-късно освободени, когато го натикват в патрулката му поставят и белезници.

Баща и син са били разпитвани в различни помещения.

По Георги Маев е инженер, на 62 години е и според съседите си „на мравката път прави“. Не употребява алкохол.

Има малка автоработилница, а в момента повишава квалификацията си като ходи на курсове за аутокад. Работил е като преподавател в Механотехникума, където също го познават и смятат, че е добър и незлоблив човек.

На асфалта все още стои кървавото петно от разбития нос на Маев – старши.

След разпита Маев е откаран в Спешна помощ, за да го прегледат, а освен това от него и сина му са взети проби за наркотици и алкохол. Те са отрицателни. Бащата се освидетелства и в Съдебна медицина, а от преглед при рентгенолог пристига медицинско удостоверение за счупен нос.

 

„Никога не бих тръгнал да се занимавам със случая, не обичам да се замесвам в подобни неща. Потресен съм от това, което преживяхме със сина ми. Искам да дам гласност на случая, защото това е произвол и незачитане на гражданските ни права.

Нали полицията трябва да ги пази, а в същност става така, че погазва законите на които служи? “ – допълва Георги Маев и не крие огорчението си от пряката среща със служителите на реда.

Той е потърсил услугите на адвокат и ще съди полицията за нанесените му щети.

„Хората трябва да имат законова възможност да си търсят правата, по случая ще бъде извършена проверка и ако тя установи, че е извършено нарушение, ще бъдат наложени санкции. “ – лаконично поясни говорителят на ОДМВР – Пазарджик, Мирослав Стоянов.

Източник : / https://pzdnes.com

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!