26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кметът Йордан Младенов поздрави учителите и учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ по случай патронния празник на училището

mladenov

Пещера. Православната църква почита на 20 януари българския Патриарх св. Евтимий Търновски. Днес е патронен празник на едноименното пещерско школо „Св. Патриарх Евтимий“, което е първото иновативно училище в община Пещера. По този повод кметът Йордан Младенов е изпратил до ръководството на учебното заведение, преподавателите и учениците Поздравителен адрес.

 

Ето какво пише в него :

ДО

Г-ЖА КАЛИНКА ПАВЛОВА

ДИРЕКТОР НА

ОУ „СВЕТИ ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“

 

ДО КОЛЕКТИВА

НА ОУ „СВЕТИ ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“

ГРАД ПЕЩЕРА

 

 ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПАВЛОВА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Най-сърдечно Ви поздравявам с патронния празник на Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“!

Честит празник на следовниците на св. Евтимий Търновски – видния български духовник и книжовник. В днешните трудни дни отново е важно да се върнем към неговите думи –  „Съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моята лична съдба“.

Без да се щади Евтимий Търновски предава знания и вдъхновение на своите ученици и така оставя ярка следа в сърцата и душите им. Неговото свято дело на книжовник и пазител на българския народ ще продължава да буди почит, дълбоко преклонение и благодарно признание у всеки българин.

През своята дълголетна история Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“ пази и следва заветите на своя духовен наставник. С отдаденост и достойнство педагогическият екип утвърждава училището като център на традиции, родолюбие и толерантност.

Първото иновативно училище в община Пещера е модел за изграждане на образователна визия, която дава възможност на учениците да учат и творят чрез обновени методи на преподаване, училищно лидерство и нови учебни стратегии.

Скъпи учители, пазете светлите традиции на училището и умножавайте успехите му. Следвайте своето призвание. С търпение, вяра и обич учете и възпитавайте децата на нашата община.

Скъпи ученици, бъдете здрави и любознателни! Уважавайте учителите си, вярвайте им и учете усърдно, за да сбъднете мечтите си.

Честит празник!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ                                            

Кмет на Община Пещера

 

Град Пещера

20.01.2022 г.

 

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!