19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Зверски студ и зрелищна битка на язовир „Малък Беглик“

ribolov zima

От секция „Подледен риболов“ към Българската федерация по риболовни спортове обявиха по-рано състезателния календар за вътрешния шампион, но под условие: при наличие на здрав лед по посочените водоеми.

Разузнаването показва, че има ледена покривка по високите язовири в Родопите, а и прогнозите на синоптиците са оптимистични в това отношение – застудяването ще продължи. Всичко това позволява националният шампионат да стартира по утвърдената програма.

Както по- рано Peshteraprim информира, Националният шампионат по подледен риболов стартира на 15 и 16 януари на яз. „Малък Беглик“. Втория кръг ще се проведе на 29-30 януари на яз. „Широка поляна“. Третият кръг ще бъде на 19-20 февруари на яз. „Веринско“. Финалният кръг от надпреварата е плануван за 5-6 март на яз. „Голям Беглик“.

Зрелищна битка и зашеметяващ обрат през втория ден, който се проведе на яз. „Малък Беглик“ на 15 и 16 януари, тотално обърнал класирането. Това е акцентът от провелия се през уикенда първи кръг от държавния шампионат по подледен риболов под егидата на Българската федерация по риболовни спортове .

Имаше известни притеснения за организаторите дали ще може да се проведе турнирът заради задържалото се меко време, но застудяването дойде на място и всички си отдъхнаха. Нещо повече, студът беше зверски през съботния ден, когато температурите спаднаха под минус 10 градуса, но поне се образува достатъчно здрав 15 см лед, а това позволи провеждането на състезанието без каквито и да е рискове.

състезание малък беглик
Снимка : slrb.bg

И все пак леденият вятър в съботния ден на яз. „Малък Беглик” създаде доста трудности за риболовците – не толкова заради студа, колкото при боравенето с фините въдици. Някои се настроиха бързо, други загубиха време в търсене на рибни пасажи. Имаше и елемент на късмет, но и това е част от спорта.

Състезателите от „MF Tackle“ показаха най-стабилна отборна игра и дръпнаха напред в класирането с 11 наказателни точки. Три отбора ги следваха с по 14 н.т., а още два изостанаха на точка или две след тях. Изненадващо шампионите от „Майсторски риболов“ финишираха предпоследни и като че ли отпадаха от сметките за челните места. Но това бе само първи манш. Който реши да отписва шампионите – тотално сбърка!

В неделния ден „Майсторите“ се показаха в пълния си блясък и взеха две победи и две втори места в секторите. Така финишираха с 6 н.т., а в същото време конкурентите не успяха да покажат силна отборна игра и резултатите им се размиха.

състезание малък беглик
Снимка : slrb.bg

В крайна сметка победата и то напълно заслужена с оглед развоя на събитията, е за отбора на „Майсторски риболов“. Подгласници станаха „Риболовен свят“ и „MF Tackle“. Индивидуален победител е Николай Николов от „MF Tackle“.

Класиране I кръг

1. „Майсторски р-в“ – 21 н.т. 9,011 кг

2. „Риболовен свят“ – 26 н.т. 8,030 кг

3. „MF Tackle“ – 28 н.т. 8,231 кг

4. „Фиш мастерс“ – 29 н.т. 6,826 кг

5. „Мосела“ – 31 н.т. 6,587 кг

6. „Биг фиш“ – 33 н.т. 60,05 кг

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!