28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Радев и Йотова ще положат клетва за втория си мандат в сряда

Man's hand swearing on the bible. Taking an oath.

На тържествена церемония от 10:00 часа на 19 януари, сряда, президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

В рамките на церемонията ще бъде прочетено решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред Народното събрание да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Президентът Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Церемонията ще се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

След церемонията в Народното събрание, в 11:00 часа, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи тържествен молебен по повод предстоящото им встъпване в длъжност.

Негово Светейшество ще поздрави държавния глава и с архипастирско слово с благопожелания за Божията благодатна подкрепа за мирно и плодотворно служение на българския народ. За втори път българският патриарх Неофит лично ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за успешен мандат като държавен глава.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!