20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:12, 17 януари 20221min

Криминална хроника ( обновена)

police

Пазарджик. Трима иманяри от Пазарджик бяха арестувани край пловдивското село Ръжево Конаре, докато копаели и проучвали терена с металодетектор.

Сигналът за иманярска дейност в местността „Мекишака“ в землището на Ръжево Конаре е подаден в петък по обяд в РУ-Хисар. На място полицейските служители спипали тримата иманяри.

Извършителите на 44, 46 и 60 години от Пазарджик са задържани за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за извършване на теренни археологически разкопки без разрешение под наблюдението на прокуратурата.

Пещера. В края на миналата седмица в полицейското управление в Пещера постъпили сигнали от две жени. Едната от тях съобщила, че неизвестен е проникнал в къщата и, след което отмъкнал скъп мобилен телефон „Самсунг“.

Малко по-късно същата участ сполетяла и другата пещерка, която в близост до дома си също се простила със смартфон. Било проведено разследване от местни криминалисти, които стигнали до самоличността на апаша. Оказало се, че това е 17-годишен тийнейджър от село Нова Махала. Телефоните са открити и иззети, а по случаите се водят преписки, които са докладвани на прокуратурата.

Пещера. Малко след полунощ в неделя в РУ-Пещера се получил сигнал от 44-годишен собственик на магазин за мобилни телефони. Той съобщил, че успял да залови мъж, който разбил входната врата на обекта и направил опит да открадне мобилни телефони.

Незабавно на мястото пристигнал дежурен полицейски екип, който задържал 24-годишен пещерец. В него униформените открили 8 смартфона, които той направил опит да открадне от магазина. Апаратите са иззети, а по случая се води бързо производство.

Белово. В събота вечерта на улица в беловското село Габровица автопатрул при РУ-Септември извършил проверка на лек автомобил „Ауди“.

40-годишният водач от вълчедръмското село Септемврийци бил тестван с дрегер. Уредът отчел 1.39 промила концентрация на алкохол.

Панагюрище. На улица в Панагюрище автопатрул засякъл „Лада“ без регистрационни табели. Зад волана и бил 59-годишен жител на средногорския град.

Той не е регистрирал по законоустановения ред леката кола. И по двата случая са образувани бързи производства.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!