28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:05, 14 януари 20221min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Криминално проявен мъж притежаващ наркотици е задържан по време на акция на служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Действията на органите на реда са под надзора на Районната прокуратура в областния град, съобщиха от ОДМВР – Пазарджик.

Вчера екипи от сектора провели на територията на лесичовското село Калугерово полицейска акция по противодействие на притежанието и разпространението на дрога. В хода на нейното реализиране бил задържан 36-годишен мъж от селото.

В дома на криминално проявения и осъждан калугеровец криминалистите открили полиетиленов плик с около 45 грама амфетамин и пакет със зелена листна маса от глави и съцветия, който съдържал 210 грама суха марихуана. Открити са и още две електронни везни.

Цялата намерена дрога е иззета, а притежателя и задържан в ареста за срок от 24 часа. Със свое постановление прокуратурата е удължила срока на задържане на мъжа със 72 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Велинград-Ракитово. Двама пияни шофьори са задържани от велинградски и ракитовски полицаи през изминалото денонощие.  Снощи на улица в курорта автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Опел“.

49-годишният шофьор от Сливен бил тестван с дрегер, като уредът отчел 2.41 промила концентрация на алкохол. Няколко часа след полунощ сходна участ сполетяла и 34-годишен ракитовец. Той бил засечен на улица в родопското градче и проверен от автопатрул на местния полицейски участък.

Оказало се, че той е зад волана с 2.13 промила. И двамата водачи са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани полицейски производства.

Велинград. Криминалисти от РУ-Велинград иззеха стоки носещи логото на известни търговски марки. Вчера полицаи от група „Криминална полиция“ проверили търговски обект стопанисван от 42-годишна жителка на Бургас.

В магазина органите на реда открили за продажба различни дрехи  носещи логото на известни търговски марки.

Станало ясно, че те се продават без необходимото съгласие на притежателя на изключителното право на въпросните марки. Иззети са общо 21 артикула, а по случая е образувано досъдебно производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!