26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Възраждане“ с ултиматум към здравния министър

protest vazrazhdane vaksini

Незабавно премахване на зеления сертификат, закриване на Националния пандемичен комитет, премахване на пунктовете за ваксинация в метрото, децата да ходят на училище без тестове и маски, поискаха представители на „Възраждане” на среща със здравния министър проф. Асена Сербезова.

„Ако не оставите децата на мира, родителите им няма да ви оставят на мира, такива като мен има стотици хиляди”, заяви д-р Георги Тодоров и заплаши с ескалация на протестите до 30 хил. души.

Протестът срещу зеления сертификат премина в шествие до Здравното министерство
Снимка : vesti.bg

Той обяви, че т. нар. щадящи тестове в училищата не дават достоверни резултати. По думите му с пунктовете за ваксинация в метрото, с „розови перденца”, „ставаме за смях”.

Пламен Пасков, който също беше част от делегацията на „Възраждане” нарече ваксините „експериментални бъркочи и генни модификатори” и попита колко хора са умрели от ваксинирането срещу COVID-19.

„Ваксинацията трябва да бъде доброволен акт и аз съм против задължителната имунизация срещу COVID-19”, заяви от своя страна здравният министър проф. Асена Сербезова по време на срещата.

„Никоя ваксина не предпазва на 100%. Действието на отделните ваксини е между 60 и 90, което означава, че на 30% от хората не им действа никаква ваксина, но на останалите 70 на сто ваксините пазят от тежко протичане”, подчерта Сербезова.

„Има натрупани настроения, недоверие, паника и страх, с които започна управлението на пандемията преди 2 години. Сега ние берем плодовете. Трябваше тогава да се обяснява на хората какво се случва, не новините да започват с брой на жертви, болни, чували. Обществото е разделено. Ваксинацията трябва да е доброволен процес”, каза здравният министър.

Тя обяви, че основният критерии за въвеждане или отмяна на противоепидемични мерки са заетостта на интензивните легла и недостигът на медицински персонал.

Сербезова се съгласи за сформиране на работна група, на която да се обсъдят исканията на протестиращите и ги посъветва да се обърнат към зам.-министъра доц. д-р Георги Йорданов по въпроса.

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!