20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Астероид приближава Земята

asteroid

Следващият вторник близо до Земята трябва да премине астероид с ширина 1,06 км, който НАСА категоризира като „потенциално опасен“ поради неговия размер и траектория.

Открит за първи път от австралийския астроном Робърт Макнаут през 1994 г., „Астероид 7498” се очаква да премине на около 1,9 млн. км от нашата планета.

Разстояние около пет пъти по-голямо от това до луната, но е доста близо за тяло, което не се движи по стабилна орбита около Земята.

Любителите на астрономията ще могат да наблюдават „Астероид 7498” при преминаването му дори с помощта на малки любителски телескопи.

Ако прогнозата за траекторията му се сбъдне, това ще бъде най-близкото му доближаване до Земята за следващите 200 години.

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!