29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Шестимата с омикрон в Пазарджик са в стабилно състояние

Omicron Corona Virus Covid-19 Variant

Пазарджик. Шестимата, заразени с омикрон в Пазарджик са в стабилно състояние, но все още е рано да се правят генерални изводи за това как протича новия вариант на коронавируса. Хората са на различна възраст и развиват пневмонии, две от заразените жени са с поставени ваксини, уточни д-р Мария Пишмишева, началник на инфекциозното отделение на многопрофилната болница в Пазарджик:

Една пацентка е имунизирана, но няма бустерна доза. Втората жена е имунизирана, но втората игла е седмица преди да постъпи в болница и не можем да разчитаме на имунитет. Останалите не са имунизирани. Пет имат придружаващи заболявания. Шестият пациент има рискови фактори, поради които е настанен в болница. Петима от шестимата пациенти развиват двустранна пневмония. Двама от заболелите са над 80 години. Трудно ми е да кажа как ще протече. Бих казала, че са в стабилно състояние.

Д-р Пишмишева отбеляза, че всички ковид легла са запълнени, а в кабинета всеки ден преглеждат пациенти с положителни тестове за короанвирус. По думите й след празниците има както увеличен брой на постъпилите в болница, така и по кабинетите.

„Мисля, че ние с белите престилки допринесохме много в посока разделение на обществото, за и против ваксините“, каза д-р Пишмишева. По думите й когато посетиш лекар и той ти каже, че ваксините не са надежди, то хората вярват в този факт.

Второто е, че повечето от нас събират информация от много места, свидетели сме на крайно разделение на обществото, и на агресия“, допълни инфекционистът.

По думите на  директора на Регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф обстановката в Пазарджик се усложнява и при сегашната вълна се забелязва голяма динамика. За последното денонощие в областта са регистрирани  208 слуая.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!