29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:33, 10 януари 20221min

Криминална хроника

polic 2

 

Пазарджик-Пловдив. Благодарение на бързи и адекватни действия екипи от ОДМВР-Пазарджик и ЗЖУ-Пловдив заловиха мъж превозващ нелегални мигранти. В петък в района на 80-ти километър автопатрули подали сигнал със стоп-палка на водач на микробус „Мерцедес“ пътуващ по посока за София.

Вместо да спре шофьорът натиснал педала на газта и продължил по пътя си. Няколко километра след това при проведени заградителни мероприятия от служители на полицейски участък „Лесичово“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и екип на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив возилото било спряно. Оказало се, че водачът му е 24-годишен мъж от София.

В товарния отсек на буса той превозвал девет души, които се оказали нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци. Те били поети от служители на група „Миграция“, които установили, че мигрантите са сирийци, всичките без документи за самоличност.

Деветимата са транспортирани и настанени в Специализиран дом за временно настаняване на чужденци. Мъжът, който ги е превозвал е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано досъдебно производство.

Пазарджик. Служители на РУ-Пазарджик разследват случай на умишлено причинена смърт на куче. В петък в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от 37-годишен мъж от пазарджишкото село Мало Конаре.

Той съобщил, че малко преди село Добровница е било открито куче, което според него е било умъртвено умишлено. На местопроизшествието е изпратен автопатрул и дежурна група, която е установила, че животното е било обесено.

По първоначалните данни кучето няма установен собственик и не е регистрирано. По случая се води разследване.

Батак-Пещера. Шестима са задържани заради вандалска проява и побой в хотел. Случката се разиграла през нощта на 7 срещу 8 януари в курортния комплекс „Цигов чарк“ край язовир „Батак“. На телефона в районното управление бил получен сигнал от рецепционист на хотела, който съобщил, че група почерпени с алкохол младежи е влязла в сградата на хотела.

Те започнали да го заплашват, счупили с ритници входната стъклена врата и успели да притеснят голяма част от спящите вътре гости. След получаване на сигнала към мястото са изпратени дежурни екипи на участъка в Батак и Районното управление в Пещера.

Задържани са и шестимата скандалджии, които се оказали млади мъже и тийнейджъри на възраст между 17 и 25 години, всичките от Пещера. Те били наели вила в близост до хотела в района на курортния комплекс „Цигов чарк“. По случая е образувана преписка, разследването продължава.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!