28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Някои сайтове може да не работят с Chrome 100

laptop

Google ще пусне версия 100 на браузера Chrome, но изглежда някои сайтове няма да са съвместими с нея, пише mobilebulgaria.com. В Chromium Bug Tracker се появи информация, че сайтове разработени с уеб дизайн комплекта Duda ще имат проблем с бъдещата версия. Той произлиза от използвания код за проверка на версията на Chrome.

В случая с Duda се прочитат само първите две цифри от версията, което не предизвиква проблем с версии до 99, но при достигане на версия 100 тя ще бъде отчитана като 10 и ще бъде блокирана.

Разбира се има и решения, които се справят с този неприятен проблем. Сред тях е опцията за проверка от страна на разработчиците за използваната версия на Chrome. За тази цел е добавен нов флаг в chrome://flags.

Като основна мярка обаче Google ще се свърже с разработчиците на засегнатите сайтове. Този подход е бил успешен при отстраняването на подобен проблем със сайтовете на Yell Business, които са предприели необходимите действия.

Източник: 9To5Google


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!