28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Осем нови уреда дарени от „Биовет“АД ще ползват в Дневен център за деца и младежи с увреждания

centar deca s uvrezhdanya

Пещера. Велоергометър, гребен тренажор, батут, тежести за ръце и крака, комбиниран уред на открито, големи стъпки, препятствия с различна големина и кростренажор air walker са новите придобивки за 68-те деца, ползващи услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания в Пещера.

Осемте уреда са дарение от служителите и работниците в „Биовет“АД, като те бяха закупени със средствата събрани от благотворителен футболен турнир през септември. Волята на дарителите бе да се закупят допълнителни уреди за рехабилитация, след като през лятото „Биовет“АД оборудва Сензорна стая в центъра.

Благодарение на новите придобивки, децата посещаващи центъра ще могат да развиват различни мускулни групи, работата на сърцето, белите дробове и кръвоносната си система. Повечето от уредите са предназначени за всички ползватели на Дневния център, но има и такива, които са от изключителна важност за подобряване на общото състояние на деца с тежки физически състояния и заболявания.
„Физическата годност е от съществено значение за здравето, благосъстоянието и развитието на децата, разказа управителят на ДЦДМУ“ – Маргарита Радева. „Медицинската рехабилитация е комплекс от превантивни и терапевтични мерки, насочени към максимално бързото възстановяване и придобиване на способности и умения в резултат на заболяванията. С новите уреди ще бъде подобрена способността за възприятие и адаптация, нормализиране на движенията на тялото, възстановяване и поддържане на координация, равновесие, гъвкавост на ставите, повишаване на издържливостта и още много други умения.“ – подчерта Радева.
„Изказвам от свое име, от името на екипа и децата – потребители на социалната услуга благодарност за благородния жест, за човешката отзивчивост и съпричастност. Хората от „Биовет“ АД са пример за солидарност, милосърдие и разбиране. Вие дарявате не просто физиотерапевтични уреди, а това, което за децата е най-важно и означава всичко на този свят – шанс за по-добър живот. Подобен жест е проява на особено благородство и ние високо ценим това. Благодарение на хора като вас успяваме да развиваме дейността си, да помагаме за подобряването на състоянието на децата със специални потребности и да водят максимално пълноценен живот. Пожелавам ви да запазите своята вяра в доброто и да я предавате на всички около вас, за да се случват в живота ни реални чудеса! Бъдете и занапред образец на добродетелност. Пожелаваме ви много здраве и много късмет! Държа да кажа и това, че ние много ценим помощта, защото когато подаваш ръка за помощ е много важно да има кой да поеме твоята ръка и да те чуе. В това отношение „Биовет“ АД е пример за всички ни.“ – каза Маргарита Радева.
Два от уредите за рехабилитация – батутът и кростренажорът ще бъдат монтирани в двора на центъра, като те са предназначени за работа на открито. В момента времето не е подходящо за монтажа, но това ще се случи през пролетта.
В знак на благодарност към дарителите децата и техните възпитатели са изработили Благодарствено писмо и коледен пейзаж, които вече са предадени на ръководството на „Биовет“АД.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!