17 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Прекрасен завършек на една успешна година

su_sv_kl_ohridski

Пещера. СУ „Св. Кл. Охридски“ затваря още една успешна страница в своята над 100-годишна история. 2021 г. ще остане с първите места на национални състезания и конкурси, с достойното представяне на НВО и ДЗИ, с увеличения брой паралелки, с националната стипендия за един от най-добрите ученици, с признанието за спортистите от училището, с различните инициативи, които показват креативността на Гимназията и отговорното ѝ отношение за запазване на културата и миналото на гради ни.

Последните учебни дни на годината донесоха нови вълнения и празнично настроение. То беше създадено от специалната украса на класните стаи, от традиционната размяна на коледни подаръци в паралелките. Коледният дух се усещаше най-силно в класовете от началния етап. Предстоящите празници доведоха и едно неочаквано израстване на децата. Второкласниците на Айрие Пехливан разбраха, че Дядо Коледа е като приятелството – не можеш да го пипнеш, но винаги го усещаш. Така те, благодарение на любимата си учителка, ще започнат безболезнено да се разделят с илюзиите на детството, но ще запазят неговата магия.

Учениците от 5. А и 5. Б клас с класни ръководители Мария Атанасова и Румяна Бабова подготвиха пакети с подаръци за децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Те включваха лакомства, козметика и по една картичка, изработена лично от децата. Освен това имаше украса за Центъра и два комплекта с коледни игри. Средствата  за подаръците бяха събрани от джобните пари на петокласниците.

Милена Балтаджиева подготви изложба на изработени от учениците рисунки и картички с коледни мотиви. Тази изложба и коледната елха превърнаха фоайето на втория етаж в най-приятното място в училището.

Приповдигнатото настроение не подмина и учителите. На 22 декември Нели Славова им организира празник на душата, като покани Георги Връбчев да представи новата си книга „Акорди“. Изненадан от поканата и трогнат от посрещането, пещерският писател издаде някои от тайните на творческия си процес. Той обърна особено внимание на основния мотив в новите си разкази – надеждата, без която не може нито в художествената литература, нито в живота. Срещата на учителите с Георги Връбчев беше прекъсната от коледарската група на Гимназията, която поздрави всички присъстващи. За преподавателите имаше специално наричане – през новата година да  пишат повече шестици!

В последния учебен ден ученици и учители бяха посрещнати със специални късмети на входа на училището. Това стана по инициатива на Ученическия съвет с ръководител Христина Хаджиева, който подготви и конкурс за най-добре украсена стая. Журито в състав Анастасия Мераклиева, Маргарита Дерменджиева и Мария Младенова от XI клас беше поставило високи критерии – креативност, традиция и стил на украсата. От началния етап на обучение журито постави на първо място II А клас с класен ръководител Айрие Пехливан, а от прогимназиалния и гимназиалния етап – V А клас на Мария Атанасова.

В края на календарната година учениците и учителите от СУ „Св. Кл. Охридски“ желаят на всички свои съграждани здрава, спокойна и успешна 2022 година!

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!