19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Вече: Имплантират чип с Ковид- сертификат в дланта на ръката?

qr kod chip

Шведската компания Epicenter започна да предлага имплантиране на NFC чип, съдържащ Ковид-сертификат, в дланта на ръката. По думите на разработчиците, така ще изчезне притеснението, че телефонът може да се изгуби или забрави, а заедно с него да изчезне и зеленият сертификат, предава Metro.

Чипът в ръката може да съхранява още служебни идентификационни номера, карти за автобус или членство във фитнес залата. С него могат да се отварят врати и дори да се извършват плащания на ПОС терминали.

Имплантите са много гъвкава технология, която може да се използва за много различни неща и в момента е много удобно да имате Covid паспорт винаги достъпен на вашия имплант в ръката„, споделя главният директор на Epicenter Ханес Сьоблад.

В началото на декември шведското правителство обяви, че ще се изискват „Ковид-паспорти“ при всяко събитие с повече от 100 души.

Според изследователя на дигиталните култури Моа Петерсен, около 6 000 души в Швеция имат поставен чип в ръцете си. Имплантите стават сравнително популярни в скандинавската страна преди няколко години. Мнозинството от хората с чип в ръката не са го поставили за получаване на зелен сертификат.

Главният директор на Epicenter допълва, че процесът е 100% обратим и всеки може да премахне чипът от ръката си.

Стивън Нортъм управлява BioTeq, една от водещите компании за чипиране на хора в Обединеното кралство. „След 10-15 години хората с микрочип ще бъдат много по-срещани в ежедневието ни„, споделя той пред Metro.co.uk.

BioTeq предлага на своите клиенти избор между импланти, базирани на NFC, или RFID технологията.

 

 

 

Източник : / https://it.dir.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!