29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Баклавата си е баклава, но как да изберем орехите

Walnuts on wooden table

При закупуване на цели орехи, които са с черупките, е необходимо да се подбират тези, които се усещат тежки за големината им. Техните черупки не трябва да са напукани, продупчени или оцветени, като често това е признак за развитие на мухъл в ореховите ядки.

Поради високото си съдържание на полиненаситени мазнини, орехите са изключително нетрайни и трябва да се внимава при тяхното съхранение. Орехи с черупки трябва да се съхраняват в херметично затворен контейнер в хладилник, където те ще се запазят в продължение на шест месеца или във фризер, където ще се запазят до една година. Орехите без черупки е за предпочитане да се съхраняват в хладилник, където ще останат свежи в продължение на шест месеца.

И още за ползите от орехите

Търкалянето на орех между дланите е силно средство срещу нервна възбуда. Листата на ореха също влизат в редица народни рецепти. Събраните през юни листа се използват като глистогонно средство, средство срещу кожни заболявания, екзема, кожна туберкулоза. Отвара от листата помага и при ангина.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!