04 юни 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Застроената площ на сградата е 972 кв. метра

С проектът на стойност 4 156 302,16 лв. ремонтират планетариума в Смолян

planetarium smolyan
Ремонтът на Планетариума в Смолян продължава до края на 2021г

Емблематичната сграда в Смолян ще посреща гостите си с техника, каквато имат най-големите Планетариуми в света. Нов телескоп, два интерактивни екрана, изложбени табла и реалистичен макет на Луната, ще привличат почитателите на Космоса. Ремонтните дейности по сградата предвиждат нова дограма, пълна топлоизолация на стени и покрив, подмяна на отоплителна, вентилационна, електрическа и ВиК инсталации; подмяна на настилки, облицовки и покрития, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и пожарна безопасност.

Най-големият Планетариум с народна астрономическа обсерватория в България отваря врати на 6 септември 1975 г.

Другата много важна част от планираното обновяване на Планетариума е доставката на ново модерно и високо технологично оборудване за звездната зала, както и ново оборудване и обзавеждане за обсерваторията и останалите помещения в сградата. Предвижда се и обособяване на втори интерактивен посетителски център, с който ще се допълнят услугите, които ще се предлагат на разположение на всички посетители. Проектът ще допринесе за развитието на културната институция като съвременен център с възможности за провеждане на различни мероприятия и привличане на нови публики.

В района около знаковата сграда вече цялото пространство се преобрази в парк.

Обновява се изцяло Звездната зала с ново оборудване – цифрова система, куполен екран 12,5 м, купол, 120 стола, системи за управление на сценично озвучаване и осветление.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!