26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Доц. Любомир Киров: В електрическата ера някой се опитва да се връща към фенера

doc lyubomir kirov

Пещера-София. „Всяко управленско решение би трябвало да води до по-полезни и рационални резултати. Информацията я има в медицинския ни софтуер. Ежемесечно я подаваме към РЗОК/НЗОК. В момента, в който поставим ваксина, информацията автоматично отива в Националната здравно-информационна система. Не разбирам защо в електрическата ера някой се опитва да се връща към фенера„.

Това поясни пред БНР доц. д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

НСОПЛБ изпрати писмо в отговор на заповед на Министерството на здравеопазването, в която се настоява ваксините срещу Covid-19 освен в Националната здравно-информационна система (НЗИС) да се вписват и в Книга за регистриране на профилактичните имунизации и реимунизации. 

Според него това е демонстрация на опит за активност:

„Когато тръгнеш да правиш нещо, трябва да познаваш средата, в която работиш, нейните правила и закони“.

В предаването „12+3“ доц. Киров подчерта, че в неговата практика има интерес на хората към ваксинацията. И изрази очакванията си от новите управляващи:

„Ние не очакваме месии, надяваме се на хора, които да имат компетентност. Новият министър нека да знае, че добрите съветници са най-ценното нещо и че те не са само в подчиненото ведомство. Трябва да се общува с много хора, да се обсъждат нещата, да се взема ценното и тук вече проличава лидерът, този, който има стратегическо мислене“.

Интервюто може да чуете Тук :

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!