28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:17, 6 декември 20211min

За да си най-добрият – труд и упоритост!

su_sv_kl_ohridski

Пещера. Онур Ахмед е ученик в IX клас на СУ „Св. Кл. Охридски“. Той е най-перспективният състезател на Спортния клуб за тенис на маса в Пещера. Играе в мъжкия отбор и с лекота побеждава физически по-силните си противници. За четири години има седем първи места, седем втори и три трети.

Онур Ахмед

– Как реши да се занимаваш с тенис на маса? С какво те привлича този спорт?

– Харесва ми това, че е индивидуален спорт и трябва да се боря сам. Запали ме баща ми, след това започнах да участвам в училищните турнири.

– Кой е най-големият ти успех? Сънуваш ли някоя от срещите си?

– Няма да забравя турнира за купата на Гоце Делчев. Тогава нямах нито една загуба и победих много силни играчи. На финала играх с противник, който се състезаваше в по-висока група. В началото играта беше точка за точка – единият поведе, другият изравни. Успях да взема първите два гейма, но в третия губех с 3:5 точки. Взех се в ръце, успях да се стегна и победих.

– Какво трябва да направи човек, за да е успешен в спорта?

– Трябва да тренира много упорито и да не се отказва. Аз имах личен треньор в Пловдив, но напоследък баща ми не може да ме кара с колата дотам. Но не изоставих тренировките – отделям но 2-3 часа да играя в клуба. Освен това човек трябва да е спокоен, защото всяко отпускане и подценяване на противника води до загуба.

– Какви са плановете ти за бъдещето?

– Няма да се откажа от тениса на маса. Трябва да стана най-добрият!

 

Интервюто взеха:

Ангел Семерджиев от VII Б клас и

Любен Георгиев от VII Б клас,

СУ „Св. Кл. Охридски“


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!