29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:01, 3 декември 20211min

Кметът поздрави жителите на общината по повод Международния ден на хората с увреждания

mladenov

Пещера. На 3 декември светът отбелязва Международния ден на хората с увреждания. По този повод в социалната мрежа кметът Йордан Младенов се обръща към своите съграждани. Ето какво е написал той :

„Ежегодно на 3-ти декември отбелязваме Международния ден на хората с увеждания. Човекът и неговата индивидуалност е повода, по който Ви поздравявам днес. Полагаме всички усилия вие да правите изборите си и да живеете равноправно.
Искам да ви уверя, че ние ще продължаваме активно да работим за защитата на вашите права и равнопоставеност, ще продължаваме да Ви улесняваме, като направим пълноценно и ефективно участието Ви в политическите, социалните, икономическите и културните аспекти на живота.
Благодаря на всички специалисти работещи на територията на Община Пещера в Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, сдружение „Вяра” на хората с психично здраве, дружество „Искра“ на инвалидите и сдружение „Диабетик”.
Утвърдените ни партньорства с държавните институции, местната власт и неправителствените организации реализират успешно всяка ваша нужда, която е наш приоритет.
Честит празник !“
Йордан Младенов
Кмет на Община Пещера

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!