15 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов отчете свършеното през втората година от своя мандат

Peshtera

Пещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов покани в заседателната зала на Общината на работна среща Обществения съвет, за да представи отчет за дейността си  по съответните ресори през втората година от своя мандат.

Тук бяха представители на бизнеса, образованието, общественици, изявени спортисти, прависти и икономисти. На събитието присъстваха, зам. – кметовете и секретаря на Община Пещера.

Снимка : peshteraprim

Младенов оцени като ползотворната работата си с представителите на съвета. Той запозна присъстващите с успехите на Община Пещера до момента и бъдещата визия за нейното развитие. Според него, работните срещи с Обществения съвет спомагат в конструктивен разговор да се достигне до осъществяване и разрешаване на обществено значими важни проблеми и акценти, които на свой ред да доведат до качествено изменение на живота на хората в Пещера и двете съставни села. В презентация Младенов запозна присъстващите с целите изпълнени през годината в условията на Ковид епидемията.

Снимка : peshteraprim

Качествено управление, устройствено планиране на територията, чрез създаване на нови и изменение на съществуващи Подробни устройствени планове, в полза на гражданите и бизнеса, достъпност на социалните услуги, осигуряване на трудова заетост на уязвими групи, повишена ефективност на Общинска администрация, създаване на съвременни условия за развитие на спорт, тренировъчна и състезателна дейност, модернизация на инфраструктурата и опазване на околната среда за подредена, чиста и зелена община Пещера, бяха част от акцентите презентирани пред присъстващите.

Снимка : peshteraprim

По- късно Йордан Младенов отговори на поставени въпросите от членовете на Обществения съвет.  Дебатите се конкретизираха върху надграждането на социални услуги за населението, развитието на спорта и културата, подобряване на инфраструктурата и водоснабдяването и изпълнението на поетите ангажименти включени в предизборната платформа на Кмета.

Снимка : peshteraprim

Той увери присъстващите, че с тяхна помощ и активната гражданска позиция и кауза на населението, ще продължи да работи в интерес на съгражданите си, за да се изпълнят очакванията на жителите в Пещера, Радилово и К. Димитриево. Визията е през следващата година община Пещера да бъде все по-европейска – с облик, стандарт и дейности, управлявана с прозрачност, амбиция и правила.

Снимка : peshteraprim

Младенов благодари на присъстващите за активните им граждански позиции „Всичко, което постигаме е благодарение на доброто партньорство между администрация, Общински съвет, граждани, институции и бизнеса в община Пещера“. Той гарантира, че и през новата година ще се акцентира върху разумно планиране и разходване по приоритети на бюджетните средства и ефективно управление на общинската собственост;

Кметът заяви, че 2022 г. ще е още по – ползотворна за Община Пещера. Той представи плановете си за предстоящите дейности, през следващата календарна година. Ще се търсят възможности за безплатно посещение на децата в детски градини, ще се продължат и обновят социалните дейности, ще се работи за активното развитие на културата и спорта. Предстои модернизирането и изграждането на нова инфраструктурата, формиране на допълнителни участъци за паркоместа, повишаване на органолептичните качества на питейната вода, както и търсене на начини за финансиране и изграждане на многофункционална спортна зала и ново футболно игрище.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!