29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина актрисата Надя Савова

nadya savova

Почина любимата актриса на поколения българи Надя Савова, съобщиха от Младежкия театър „Николай Бинев“ на страницата си във Фейсбук.

Надя Савова прекара десетилетия от своя живот като част от трупата на Младежкия театър. Тя дебютира на сцената на театъра през 1965 г. в спектакъла „Дон Жуан“.

Следват над 25 г. игра на същата тази сцена. Надя Савова е част от близо 50 постановки – както за възрастни, така и за деца.

Някои от най-забележителните са: „Вълшебното перо“, „Спасителят в ръжта“, „Снежната кралица“, „Пинокио“, „Женитба“ и пр.

Надя Савова беше известна и с множество роли във филми и сериали, както на екрана, така и зад него, озвучавайки много любими на българската публика персонажи.

Поклон пред паметта ѝ!

 

 

Източник :  / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!