19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Снежната обстановка наложи ограничения по пътищата в страната

zima put_1
Усложнен е трафикът по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ в посока София заради снеговалежа и работата на почистващите машини.

От агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че причината за задръстването на АМ „Хемус“ е бил аварирал румънски ТИР с износени гуми. Заради това се е получило и струпване на тежкотоварни камиони в отсечката между тунелите „Топли дол“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ в посока София. Препречването на платното от превозното средство е затруднило и работата на снегопичстващите машини и това е довело до образуването на колона. Веднага е създадена и организация за изтегляане на авариралия камион и възстановяването на движението на тежкотоварните камиони до 12 тона.

Минути след 9 часа тази сутрин движението вече беше възстановено.

От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват АМ „Хемус“. 

Подобно е и положението на АМ „Струма“. Там тежкотоварните камиони са спрени в района на язовир „Дяково“, докато приключат почистващите дейности.

Временно движението при 61-вия километър на пътя Гложене – Полатен е ограничено в двете посоки за всички МПС заради катастрофа. Обходният маршрут е Гложене – Ябланица – Джурово – Голям извОр – Тетевен и обратно.

Проходът на Републиката е почистен и проходим при зимни условия. През деня се очаква временно затруднение за трафика през старопланинския проход заради изтегляне на запалилия се снощи румънски автобус в района на Гурково и заради изтеглянето на катастрофирал ТИР в северната част на Великотърновска област.

Временно движението по пътя Троян – Кърнаре, в Троянски проход, е ограничено за камиони над 12 тона заради снегопочистването.

Снимка: pxhere

Сняг наваля и по високите части на област Смолян. Най-голяма е снежната покривка в района на Доспат – 7-8 см. По-малко е снегът в проходите Рожен, Пампорово и Превала, които са проходими при зимни условия.

В Ловешко пътищата са проходими при зимни условия. Има задръствания заради закъсали автомобили и катастрофа.  Закъсал ТИР на пътя София – Варна в района на село Малиново предизвика задръстване и колона от автомобили. Тежкотоварен камион аварира и на пътя Плевен – Ловеч. Катастрофа между снегорин и лек автомобил затвори пътя Тетевен – Гложене. Пострадал е водачът на леката кола. Ограничено е движението за МПС над 12 т. през прохода Троян – Кърнаре. Там снежната покривка е около 20 см.

Над 15 сантиметра е падналият тази нощ сняг на ГКПП-Гюешево за Северна Македония. Пътят е почистен. Колона от ТИР-ве и леки автомобили се беше образувала тази сутрин на АМ „Струма“ при моста над с. Дяково на аутобана. Трасето вече е почистено и движението вече е нормализирано.

Движението през прохода Шипка се нормализира, след като по-рано тази сутрин трафикът беше затруднен заради катастрофа между два автомобила и закъсал ТИР. Камионът е изтеглен от платното, съобщи дежурният в Областното пътно управление. По думите му камионът е с летни гуми.
Много перничани, които работят в София, не успяха тази сутрин да стигнат до работните си места или закъсняха с над час.

 

Предупреждение за снеговалеж и вятър е обявено за габровска област за днес. Ще има условия и за навявания.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!