06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина Дейвид Гулпилил

svesht
Почина актьорът Дейвид Гулпилил, един от най-големите австралийски артисти

Преди четири години той беше диагностициран с рак на белия дроб, пише Guardian.

Снимка : Mysound.bg

„С дълбока тъга искам да споделя с хората от Южна Австралия, че си отиде един легендарен артист, който оформи историята на австралийското кино и представянето на аборигените на екрана… Актьор, танцьор, певец и художник, той беше и един от най-великите артисти, които Австралия някога е виждала“, каза премиерът на австралийския щат Южна Австралия – Стивън Маршал.

Актьорът беше от коренното население на Австралия. Той прави дебюта си във филма „Walkabout“ на Николас Роуг. Участва в известни филми, сред които „Дънди крокодила“, „Rabbit-Proof Fence“, „Австралия“.

Гулпилил беше на 68 години, а актьорската му кариера продължи 50 години. Последният му филм е документален и е за собствения му живот.

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!