19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

20 безплатни филма за сънародниците ни в чужбина

kino

Безплатно излъчване на 20 избрани български филма ще могат да гледат от днес в продължение на 3 седмици сънародниците ни в чужбина. Инициативата е на Държавния културен институт към министъра на външните работи.

Това е второто издание на кинофестивала на „БГ екран онлайн“. 

Сред избраните заглавия са два от най-награждаваните български филми в редица международни фестивали – „Урок“ и „Слава“ на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева, както и неостаряващата класика „Оркестър без име“.

В програмата на фестивала „БГ екран онлайн“ са също и документалните филми на Найо Тицин „Стихията Медея“, „Да обичаш Кармен“ и „Златното сърце на София“.

Зрителите могат да видят Марта Вачкова в късометражния филм на Ники Стоичков „За какво служи хлябът“, както и Яна Титова, Иван Бърнев и Асен Блатечки в „Стъпки в пясъка“ на Ивайло Христов.

Всички филми могат да се гледат свободно по всяко време на денонощието от всяка точка на света, включително и в България. Те ще бъдат достъпни на онлайн платформата Gledam.bg до 19 декември.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!