29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Последен ден на преговори за съставяне на кабинет

ministerski savet

Днес е последният ден на преговорите за съставяне на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Ще се обсъждат темите „Финанси“ и „Международни отношения“.

До този момент бяха обсъдени 16 секторни политики, за да се формира управленската програма на бъдещото коалиционно правителство.

Вчера Кирил Петков – съпредседателят на формацията инициатор на преговорите „Продължаваме промяната“ определи разговорите дотук като конструктивни и оперативни:

„Започваме да виждаме как „А отборът“ от всяка една от партиите може да се сработва с другите и това за нас е също много ценно. Няма първи и втори, имаме едни общи цели, които трябва да постигнем заедно“.

След завършване и на днешните две срещи, постигнатите договорености ще бъдат обсъдени на високо политическо ниво, за да се изчистят спорните моменти и да може да се подпише коалиционно споразумение.

Към момента другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, който е номиниран от партията-победител на последния парламентарен вот за министър на финансите, заявява, че бюджетът за догодина трябва да бъде изготвен от новото правителство. Финансовата рамка трябваше да бъде представена още през октомври, за да се обсъди със социалните партньори, но ресорното министерство засега не е представило числа.

Официалната позиция на служебното правителство е, че има готова рамка, която „трябва да бъде напълнена с политики“ от новия кабинет. По закон, ако няма приет бюджет, което е най-вероятният сценарий, държавата може да функционира по закона за предходната година.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!