26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Новите депутати от 13-и многомандатен избирателен район

narodno sabranie

Пазарджик. Ясно е кои са новоизбраните депутати от 13-и многомандатен избирателен район.

ГЕРБ – СДС

Стефан Мирев

С най-много преференции по време на изборния ден се сдоби ексобластният управител Стефан Мирев. Той е отлично познат в почти всяко населено място от региона, но най-съществена подкрепа получи в родното си Панагюрище и в община Септември. За Мирев това ще бъде третото народно събрание от началото на годината. По професия Стефан Мирев е юрист, владее английски език и е зодия „Дева“. На 36 години. Женен.

 

 

Екатерина Захариева

В Народното събрание заминава Екатерина Захариева, която бе водач на листата на ГЕРБ – СДС в нашия избирателен район за четвърти път. Захариева също е юрист по професия, в СV -то ѝ пише още, че е  ексзаместник министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов и главен секретар на президента Росен Плевнелиев в периода от 23 януари 2012 до 12 март 2013 г. Вице- премиер, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в периода от август до ноември 2014 г. Министър на правосъдието от декември 2015 до януари 2017 г. и вицепремиер и министър на външните работи от май 2017 до май 2021 г.

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА

Ивайло Шотев

За първи път на депутатските банки ще седнат водачът на листата Ивайло Шотев . Ивайло е завършил висшето си образование в чужбина – има бакалавърска степен със специалност „Икономика и бизнес“ от UCL Лондон, а по-късно защитава магистърска степен в МГИМО в Москва. Той избира да се завърне в България и тук да изгради своя бизнес и да създаде семейство. Ивайло е управител на фармацевтично предприятие в област Пазарджик и с подкрепата на екипа си, успяват успешно да развият бизнеса и пуснат на пазара над 100 нови продукта, които се продават в над 10 различни пазара в целия свят. На 34 години, семеен, с едно дете.

Петър Кулински
Петър Кулински е роден и отраснал в гр. Пазарджик, възпитаник на ЕГ „Бертолт Брехт“. Магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, като по-късно защитава и магистърска степен по публични финанси. Работи като адвокат и партньор в международна правна кантора.Петър е посветил повече от 20 години от своя живот на волейбола в гр. Пазарджик.
Състезава се във волейболен клуб Бенковски Пазарджик от неговото създаване през 1999 г. Петър Куленски е на 35 години. Владее английски и немски.

БСП

Драгомир Стойнев

От нашия избирателен район ще има само един депутат – Драгомир Стойнев. Министър на икономиката и енергетиката в правителството Орешарски (2013 г.). През 2013 г. обявява че България обмисля да закупи 7-и атомен реактор за АЕЦ Козлодуй от Westinghouse. На следваща година подкрепя строителството на газопровода „Южен поток“ на българска територия. Народен представител в 41 и 42 народни събрания. Бил е председател на комисията по труда и социалната политика в 41-ото Народно събрание. Бил е председател на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика. Част от екипа разработил Държавна компания Индустриални зони, която бе създадена през 2008 г. Съавтор на годишния икономически доклад за президента Георги Първанов през 2006 и 2007 г. От 29 май 2013 г. е министър на икономиката, енергетиката и туризма на България, като наследява поста от сегашният кандидат за финансов министър в бъдещия кабинет и лидер на „Продължаваме промяната “ – Асен Василев. Стойнев е на 45 години, владее френски, руски и английски език. Женен, с две деца. Възпитаник на Сорбоната.

ДПС

Йордан Цонев

Йордан Цонев е един от най-обиграните български политици, неговият парламентарен опит датира от 38-ото Народно събрание насам и е изхпъстрен с преломни моменти. Първоначално Цонев е депутат на СДС, но в 40-ото Народно събрание вече го виждаме в парламентарната група на ДПС и става неин заместник-председател. В Централното оперативно бюро на ДПС отговаря за икономиката и бюджетната политика. Той е бил избиран за депутат от Варна, а в последните три избора за парламент се кандидатира като водач на ДПС в Пазарджик. Завършил е „Икономика“, женен, има син и е зодия „Везни“. На 65 г. В случай, че Цонев се откаже от мястото си в Народното събрание от Пазрджик там ще замине Сюлейман Кичиков.

ИМА ТАКЪВ НАРОД

Станислав Балабанов

Станислав Балабанов е роден на втори март, 1988 г., в Пловдив. Завършил е Българска филология в ПУ“Паисий Хилендарски“, работил е като журналист в момента е част от екипа на Слави Трифонов. Владее Английски език, името му нашума с брифингите на ген. Мутафчийски, по време на началото на пандемията от коронавирус. Балабанов за трети път ще бъде част от народното събрание, след като влезе в него след парламентарните избори през април и извънредните през юли. И двата пъти до момента той предпочете да бъде народен представител от друга листа. През април от Благоевград, а през юли от Пазарджик, въпреки че водеше и листата на Има такъв народ в Перник и Ловеч. През юли вторият депутат, когото изпратихме от нашия избирателен район бе Любомир Каримански. В случай, че Балабанов се откаже, в народното събрание ще влезе вторият в листата адвокат Тинко Василев.

Тинко Василев е сред уважаваните в града юристи, той е и областен координатор на партията за Пазарджик. Женен е и има две дечица.

ВЪЗРАЖДАНЕ

Стоян Таслаков

Стоян Таслаков е роден на 25-ти март 1987г. Родом от град Стамболийски.

След завършване на средното си образование (2006 г.) работи в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона на Пловдив.

През 2010 година завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. Специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“. Награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия. През 2016 г. заминава за Великобритания. През 2017 регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно досега. Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаване на Първо Българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Великобритания.През 2019 г. става един от инициаторите на Възраждане Лондон, а през 2020 г. се включва в учредяването на структура на Възраждане в община Стамболийски. Към момента е член на „Мрежата за изборни доброволци в Обединеното кралство“, която помага на българската общност и посолството за организацията и провеждането на избори. Зодия „Овен“.

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ

Антоанета Цонева

Антоанета Цонева, а ако тя избере да е депутат от София, избран с преференции народен представител ще е планинският водач и основател на сдружение „Байкария“ Васил Тодев.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!