19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Заслужена почит към Петко Славейков от децата в едноименното училище в Пещера

o u p r slaveykov

Пещера. Патронният си празник отбелязва днес ОУ “П.Р.Славейков“. През цялата седмица в която попада рождената дата на Дядо Славейков са планувани да се проведат различни празници. Приготвени сладкиши, пити и баници от възпитаниците на училището ще бъдат представени в кулинарна изложба. Тя е създадена по рецептите на Славейков.

Изложба с рисунки и фотографии от втория общински конкурс на „Биовет“ АД – „Пещерските будители“, училищно четене на стихове на Дядо Славейков, създаване на постери с негови снимки и исторически справки за живота му, уроци по родолюбие с участието на местни автори, които са възпитаници на училището – Веска Пепеланова и Памела Мекушина, спортен полуден, както и още много други събития, са част от проявите на учебното заведение по повод патронния празник.

По повод празничните дни на училищното заведение, кметът на Община Пещера Йордан Младенов изпрати Поздравителен адрес. Ето какво пише в него :

Йордан Младенов- кмет на Община Пещера

ДО

Г-ЖА ПЕНКА ХРИКТОСКОВА

ДИРЕКТОР НА ОУ „ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ“

 

 ДО КОЛЕКТИВА

                                                                     НА ОУ „ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ“

                                                                     ГРАД ПЕЩЕРА

 

                                                                                  ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ХРИСТОСКОВА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай патронния празник на Основно училище ,,Петко Рачов Славейков“ – град Пещера.

Дълголетната историята на Вашето училище е повод за гордост. То е наследник  на класното училище в града, а по-късно на пещерската прогимназия, която за пръв път отваря вратите си за своите ученици през далечната 1892/1893 учебна година. От 1897 година с гордост носи името на поета – общественик Петко Рачов Славейков. От тогава до наши дни училището Ви е крепител на образованието в нашата община. За времето на внушителната си възраст в него са се обучили хиляди млади хора, получили добра основа, за да продължат своето образование и достойна професионална реализация.

Днешният ден е специален за всички, които работят или са работили в ОУ ,,Петко Рачов Славейков”, за всички, които възпитават и образоват поколения млади хора. Празник е за учениците, които ще развиват община Пещера и страната ни, ще представят достойно родината ни навсякъде и при всички  изпитания с гордост ще се наричат българи.

Скъпи ученици, светът винаги е имал нужда от българския интелектуален потенциал, от българското изкуство, от богатата ни историческа съкровищница и от традициите на предците и родителите ни. Днес, повече от всякога, родината ни има нужда от всеки от вас. Вашите любими учители ще продължат да разкриват пред вас нови хоризонти, ще ви подкрепят и напътстват.

Уважаеми учители и служители, продължавайте да предавате своята любов към родината, към знанието, към изконните български ценности на вашите ученици! Учете ги на човечност и доброта! Пожелавам Ви здраве и нека дръзновението и успехът да Ви съпътстват в нелеките Ви делници!

Скъпи ученици, поздравявам Ви най-сърдечно с празника на училището! Бъдете много здрави, упорити и ученолюбиви, за да превърнете  в реалност своите мечти!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ                                             

Кмет на Община Пещера

 

Град Пещера

17.11.2021 г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!