27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Община Пещера е в готовност за зимното почистване

zima

Пещера. Това показват резултатите  днес след проведена оперативна среща, разпоредена от кмета на Община Пещера Йордан Младенов. Зимното поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа в Пещера, Радилово и К. Димитриево през зимен сезон 2021-2022 г. ще се извършва от ОП „ЧПОИ“.

Снимка : peshteraprim

На срещата с представители на РУ-Полиция, общински фирми и ресорни органи в местната администрация стана ясно, че дейностите по зимното поддържане и снегопочистване ще се осъществяват въз основа на одобрен План за действие. Неговите цели са създаване на предварителна организация с цел намаляване последствията от снеговалеж, навявания по пътната мрежа и заледявания в определени участъци.

По настояване на Младенов, през тази зима ще се създаде ново взаимодействие с други организации имащи отношение към зимното поддържане на пътищата в населените места- Полиция, „ВКС“ ЕООД, Областно пътно управление, Районна пътна служба, пожарна безопасност и защита на населението и ДГС- Пещера.

Снимка : peshteraprim

Териториалния обхват на дейността ще бъдат : общински пътища Радилово- К. Димитриево с обща дължина 3,4 км., Костандово-Дорково-Св. Константин с дължина 22,5 км., Пловдив-Брацигово до II 37 Пещера- Пазарджик с обща дължина 8,9 км.  Звено „Чистота и зимно поддържане“ ще се грижи за уличната и пешеходна мрежа на територията на Пещера, Радилово, К. Димитриево и Св. Константин, както и за улиците “ М. Такев“, „Йордан Ковачев“, част от ул. „В. Петлешков“ и за ул. „Г. Ангелиев“ в Радилово., с площ 41,3 ха.

Предвижда се използването на необходимата специализирана техника –роторен  снегорин,  пясъкоразпръсквачи, автомобили с гребла с гума за почистване на сняг, трактори, булдозери, товарни автомобили както и техника за отстраняване на възникнали проблеми по пътната настилка. Закупени и осигурени са материали за зимно поддържане, депонирани в закрита складова клетка : пясък, сол за опесъчаване, препарат „Айсмелт“.

Снимка : peshteraprim

Сформирани са екипи на смени по 4 човека и екип за отстраняване на паднали дървета и клони по пътното платно. Градоначалникът изиска Общинското предприятие да осигурява нормална проходимост по общинската пътна мрежа Пещера- Св. Константин с приоритет от 1 декември. Ежедневно техника и служители всяка сутрин в 07:00 ще преминават това разстояние, за да гарантират нормално движение в този участък.

При наличие на снеговалеж е извършено групиране на обекти, райони и улици, които ще се чистят приоритетно, с предимство ще се ползват участъците около паркинги, здравни заведения, училища, детски градини, мостове и подстъпи към тях, централна градска част и публични институции в града.

В с. Свети Константин от месец ноември до април е ситуиран верижен булдозер ДТ-75, с който ще се извършва снегопочистването в курортното място , както и пътят до яз. Батак.

За координация между звената заети в почистването през зимния сезон, в Общината ще бъде създаден дежурен екип за реагиране при екстремни условия и за действие при получени сигнали от граждани.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!