28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Картините, които никога да не гледате, и призрачните истории зад тях

uzhas
Изкуството е едно от най-великите неща, които човек може да познава или да се занимава

Не всеки може да е художник, актьор, изпълнител и т.н., но не ни пречи да имаме хоби, да създаваме нещо с ръцете си.

Може да не сте добър художник, но пък да имате голям интерес към изобразителното изкуство. Е, ако сте фенове на картините, то вероятно следващите истории и произведения ще предизвикат интерес.

Каналът OMG Facts във vbox7 показва картините, от които ще ви побият тръпки и историите, които се крият зад тях.

Мона Лиза от Айлуърт

Милиони хора искат да зърнат един от най-големите шедьоври в изкуството, но малко хора знаят, че съществува още една версия на Джокондата – Мона Лиза от Айлуърт. Някои специалистите смятат, че също е дело на Да Винчи. Картината е открита в частна колекция преди повече от век и сега е изложена в музея Прадо в Мадрид. Някои хора твърдят, че ако се взирате няколко минути в тази картина, ще получите сърцебиене и натрапчиви мисли.

Измъченият човек

Историята е доста интересна, а за нея разказва бабата на Шон Робинсън, която е съхранявала зловеща картина на тавана си в продължение на 25 години. Възрастната жена разказвала, че въпросното произведение била подарено. Художникът, който създал картината, използвал собствената си кръв като пигмент а след това се самоубил. Години наред картината била съхранявана на тавана, но жената разказвала, че чувала гласове и писъци.

След смъртта на баба си Шон наследил картината. Веднага след това Шон започнал да говори за странна активност в дома си, която била зловещо подобна на историите на баба му. Произведението прилича и на нещо, което би паснало идеално на сюжет в „Досиетата Х“.

Портрет на испанския генерал Бернардо де Галвез

Този портрет е наистина красив и интересен за наблюдение. Не изглежда изобщо призрачен и се намира в хотел Галвез в Галвестън. Казват, че е чудесно място за почитателите на призрачни истории. Портретът е толкова реалистичен, че гости твърдят, че генералът се взира в тях… дори когато ходят. Вероятно снимката ми до този портрет няма да стане, защото всички кадри се развазвали.

Възпротивените ръце

Творбата е дело на калифорнийския художник сюрреалист Бил Стоунхъм и се казва „Hands Resist Him“. Картината е нарисувана през 1972 г., и се приема за една от най-зловещите в света. Той използвал фотография, на която позирал с по-малката си сестра пред родния им дом в Чикаго. На картината виждаме момче с и кукла с човешки ръст, които са застанали пред стъклена врата, зад която се виждат детски ръчички. Авторът е разказвал, че вратата е представата му за разделителната линия между реалния свят и света на сънищата, а куклата е проводник, който може да преведе момчето през този свят. Твърди се, че първият изкуствовед, който видял и оценил произведение, скоро след това починал.

Някои хора смятат, че картината влияе силно на психически неуравновесени хора, които припадат или избухват в рев, докато я наблюдават.

След време картината се озовала в дом, където имало 4-годишно момиченце. Една нощ детето изтичало в спалнята на родителите си с твърдението, че децата на картината се бият. Случката се повторила на следващата вечер, но този път момиченцето твърдяло, че децата са зад вратата.

Луцифер

Следващото произведение е на Франц фон Щук и може да бъде разгледана от всеки един от нас. Творбата се намира в Националната художествена галерия „Квадрат 500“ и е безспорно една от най-впечатляващите в колекцията. Творбата е доста популярна, а в Instagram има много снимки с нея. Историята на картината започва в края на XIX век, когатое закупена от ателието на Щук в Мюнхен през 1891 г. от княз Фердинанд за дворцовата колекция в София. На 25 декември 1930 г. цар Борис III я предава на Народния музей.

Говори се, че картината била една от най-любимите на Фердинанд. Картината е наистина поразителна и човек трябва да я види поне един път. Твърди се, че придворните в двореца били ужасени от падналия ангел, а някои смятат, че фон Щук бил един от любимите художнизи на Хитлер. Не е известно да са се случвали странни неща около картината, но изображението само по себе си е доста страховито. В момента картината е част от изложба в Рим.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!